Езици Български English
Категории
Кошницата е празна!
Приложи

"Изгубени в Шангри-Ла"

Автор: Мичел Зукоф
Код на продукта:47
Наличност:Не е налично
Превод: © Нина Рашкова
Корица: Мека
Размери: 14x21
Националност: Американска
Брой страници: 336
Издадена на: 2012
ISBN: 978-954-9535-46-4
Редактор: Елена Радинска
Цена: 16,00лв.

Резюме

"Изгубени в Шангри-Ла"

На 13 май 1945 година двайсет и четирима военнослужещи и жени от Женския армейски корпус се качват на транспортен самолет, за да станат част от развлекателен полет над Шангри-Ла – красива и загадъчна долина, дълбоко в покритите с джунгли планини на Холандска Нова Гвинея. За разлика от миролюбивите тибетски монаси от романа на Джеймс Хилтън „Изгубеният хоризонт”, тази Шангри-Ла е дом на въоръжени с копия туземци със слава на канибали.

Но разходката се превръща в сурова битка за оцеляване, когато самолетът се разбива. Като по чудо трима пасажери се спасяват. Маргарет Хейстингс – боса и с изгаряния, няма друг избор, освен да носи обувките на мъртвата си най-добра приятелка. Джон Маккалъм, който оплаква смъртта на своя брат-близнак, загинал на борда на самолета, прикрива мъката си под маска на стоицизъм. Кенет Декър има жестоки изгаряния и дълбока рана на главата. Емоционално опустошени, тежко ранени и напълно беззащитни пред скритите опасности на джунглата, тримата оцелели са изправени пред сигурна смърт, ако не напуснат мястото на катастрофата. Пасажерите се впускат в мъчителен поход в планината – пътешествие към непознатото, което ще ги отведе право в селището на примитивно племе от суеверни туземци, които никога преди не са виждали бял човек.

    

Написана на базата на интервюта, разсекретени военни документи, лични снимки и спомени, дневници и оригинална филмова лента, „Изгубени в Шангри-Ла” за пръв път разказва за това изумително приключение. Мичел Зукоф разкрива как тримата оцелели прекосяват гъстата джунгла, за да търсят помощ; как група храбри парашутисти рискуват собствения си живот, за да ги спасят; и как полковник с привкус към драматизъм организира невиждана до този момент спасителна операция. Авторът посещава отдалечени селца в Нова Гвинея, среща се с туземци, станали свидетели на самолетната катастрофа като деца, и пресъздава спомените им от деня, в който странни създания паднали от небето.

Увлекателен разказ, който съживява една одисея – на моменти ужасяваща, на моменти поучителна и комична, „Изгубени в Шангри-Ла” е вълнуващо четиво, което приковава вниманието от начало до край.

 

Отзиви (3)

Автор

Мичел Зукоф - Изгубени в Шангри-ЛаМичел Зукоф е професор по журналистика в Бостънския университет. Писал е за сп. „Ню Йоркър”, сп. „Форчън” и други национални и регионални издания. Зукоф е работил като репортер по специални проекти за в. „Бостън Глоуб”, където е финалист за наградите „Пулицър” за разследваща журналистика, и печели наградата на Американското дружество на редакторите на вестници.

Подобни Заглавия
"Пазители на наследството"
КНИГА ПО ДЕЙСТВИТЕЛЕН СЛУЧАЙ   ЗА СПЕЦИАЛЕН ОТРЯД, КОЙТО СПАСЯВА СЪКРОВИЩАТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО ОТ РЪЦЕТЕ Н...
Цена: 18,00лв.
"Eреван"
НЕПОНОСИМАТА ИСТИНА Когато историята се отрича, ампутира и забравя, единствено художествената литература ...
Цена: 16,00лв.
"Абажурът"
Като кантор, Шия Рибовски от цели три десетилетия почти ежедневно произнасяше юдейската заупокойна молитва ...
Цена: 18,00лв.
Магьосникът от Нил
Някъде в джунглите на Уганда. Там се крие един беглец – водач на бунтовници, който казва, че получавал своите ...
Цена: 16,00лв.
Издателство Вакон © 2020 - Изработен от iSenseLabs