Language Български English
Login  -  Register.
Categories
Your shopping cart is empty!
Apply

Beyond the game

Author: Иво Иванов
Product Code:120
Availability:In Stock
Cover design: © Dobrodana Popova
Cover: Paperback
Dimensions: 142х210
Nationality: Bulgarian
Number of pages: 512
Published on: 2016
ISBN: 978-619-7300-05-5
Editor-in-Chief: Cvetelina Lakova
Editor: Mariyana Gaydarova
Corrector: Mariana Pironkova
Price: 16,00лв.
Qty:

Description

Beyond the game

„Отвъд играта“ е първият сборник на Иво Иванов, включваш неговата специфична документална есеистика от най-ранния му авторски период във в. „7 дни спорт“. Оригиналното издание, публикувано през 2008 г. в две части, е отдавна изчерпано и е на практика неоткриваемо. Книгата, която държите в ръцете си, е отговорът на издателство „Вакон“ на желанието на хиляди читатели да се сдобият с тази библиографска рядкост. „Отвъд играта“ е много повече от поглед назад и то не само заради актуалното звучене на всеки един от разказите в нея. Всъщност книгата спокойно би могла да бъде озаглавена „Отвъд отвъд играта“, тъй като е значително разширена и на страниците й са намерили място и някои от историите на Иво Иванов, публикувани през последните две години в българскитe медии.

Ако никога не сте попадали на текстовете на Иво, ще трябва да се приготвите за едно изненадващо приключение. Думите на автора живеят в свое собствено безжанрово пространство, а пътешествията, които ви очакват между тези две корици, са меко казано непредвидими. Историите му ни запознават с изумителни личности, места и събития, но това, което ги прави особено ценни, е способността им да проникват ей така, без усилие в иначе охраняваните ни души, да ни карат да се замислим, да ни разсмиват, да ни натъжават по най-красивия възможен начин и дори да променят нещо дълбоко в нас.

Каква е тайната на тези разкази? Как успяват да обезоръжат сърцата ни? Как така откриват парче по парче нещата от живота, които сме търсили с години? Може би магията им е неприкрито неспотаена в тяхната искреност. Иво не крие нищо от себе си – гласът му на страниците е такъв, какъвто е и в живота. Няма фалш, няма престореност, няма маски и грим. Причината историите му да ни докосват е в това, че те са докоснали него самия. Отваряйки широко вратите към себе си, Иво Иванов неусетно ни дава възможност да го поканим в нашия собствен вътрешен свят и да го превърнем в част от него.

Вселената на Иво Иванов е някъде там – отвъд играта. В нея понякога има усмивки, понякога сълзи, понякога и двете едновременно. Едно е сигурно – ако посетите тази хубава, пъстра, животопроменяща вселена, няма да останете безразлични и след като прелистите последната страница ще установите че част от вас е останала в нея завинаги.

За всички бъдещи и настоящи читатели на Иво сме подготвили специален код CURVE20 за 20% отстъпка от хитовата „Kpивaтa нa щacтиeтo“, cъбpaла 70 oт нaй-дoбpитe cтaтии нa любимия спортен журналист. Натиснете тук, за да започнете собственото си пътешествие по непредвидимата крива на щастието. 

Reviews (0)

Author

Иво Иванов е журналист и телевизионен кореспондент. През 1990 г. завършва НСА, след което заминава да следва магистратура в САЩ. През годините работи с медии като БНТ, в. „7 дни спорт”, в. „Телеграф”, Sportal.bg. Текстовете му, съдържащи оригинални метафори и кодирани послания, са новаторски и посветени изцяло на читателите. Донякъде експерименталният му стил е повлиян от гонзо журналистиката на Хънтър Томпсън.

Related Products
Curve of happiness
  Вече повече от 20 години странните, завладяващи и непредвидими истории на Иво Иванов прелитат над океана...
Price: 16,00лв.
Born to run
  „Родени да тичат” е приключенски епос, изпълнен с невероятни герои, смайващи атлетически постижения и ...
Price: 16,00лв.
Eat and run
  БЕСТСЕЛЪР НА “НЮ ЙОРК ТАЙМС” Почти двайсет години Скот Юрек е сред водещите имена в жестокия свят на ...
Price: 16,00лв.
Cold
Приключения по ледения ръб на опасността, които ще накарат студа да запълзи по вените ви В продължение на 50 ...
Price: 17,00лв.
Издателство Вакон © 2020 - Made by iSenseLabs