Language Български English
Login  -  Register.
Categories
Your shopping cart is empty!
Apply
Специално предложение:
Curve of happiness
Curve of happiness
16,00лв.
+
Beyond the game
Beyond the game
16,00лв.
Bundle price: 25,00лв.
You save 7,00лв.!

Add bundle to Cart
+
Cherry branch
Cherry branch
16,00лв.
Bundle price: 26,00лв.
You save 4,00лв.!

Add bundle to Cart
+
Explorer 1/2015
Explorer 1/2015
4,95лв.
Bundle price: 20,95лв.
You save 4,00лв.!

Add bundle to Cart

LIVING WILD

Author: Беър Грилс
Product Code:51
Availability:Out of stock
Page color supplement: 256
Translation: © Kristalina Ilieva
ISBN: 978-954-9535-51-8
Published on: 25/03/2013
Dimensions: 165x235
Number of pages: 256
Cover: Paperback
Nationality: English
Editor: Elena Radinska
Price: 22,00лв.

Description

LIVING WILD

 

НАЙ-ДОБРИЯТ НАРЪЧНИК ЗА ЖИВОТ В ПУСТОШТА

Тази книга е посветена на всеки един от 28-те милиона скаути по света. Вие сте част от глобалната сила на доброто и едно от най-големите и позитивни младежки движения на всички времена. Това е сериозна причина да се гордеете. Но скаутската гордост изисква от нас да вървим смирено и да се раздаваме. Помнете, че силата ви се крие в уменията, които придобивате, в другарството, което споделяте, и в приключенията, които изживявате. Като главен скаут на Обединеното кралство аз съм непрестанно изпълнен с възхищение към големия дух, който виждам у скаутите по цял свят. Нека този дух остане крепък завинаги.
Беър Грилс, главен скаут на Великобритания

В този изключително полезен наръчник за оцеляване в дивата природа Беър Грилс споделя тайни от своя богат опит на скаут, войник и приключенец.

  • Скрити опасности – клопките, които опитният професионалист трябва да познава, за да избягва.
  • Съветите на Беър Грилс – уроците, научени по трудния начин.
  • Сухи тренировки – начините за усъвършенстване на уменията за оцеляване, преди да бъдат използвани в практиката.
  • Импровизации сред дивата природа – какво да правим, когато не разполагаме с нужните инструменти.
  • Истински истории край лагерния огън – случки от живота на войници от Британските специални части, на изследователи от миналото и от настоящето.

Всичко необходимо за живота на открито е описано тук – от запалването на перфектния лагерен огън и организирането на най-добрия бивак до надеждното и успешно ориентиране във всякакви терени и при всякакви метеорологични условия – със или без карта...
ЕДИНСТВНОТО, КОЕТО ВИ ТРЯБВА Е ТАЗИ КНИГА!

 

Reviews (2)

Author

Беър Грилс в природата

Познаван и обичан от милиони – заради документалната му поредица за приключения по целия свят „Оцеляване на предела“, като популярен автор на книги за оцеляване, или пък като Главен скаут на Английската асоциация на скаутите – Беър Грилс е оцелял в ситуации, в които малцина биха се осмелили да попаднат. Беър е автор на над десет книги и като бивш член на Британските специални въздушни части е обявен за почетен лейтенант в Кралския флот. Продължава да ръководи уникални експедиции до най-отдачелените и опасни кътчета на Земята, като тези мисии са набрали над милион и половина британски лири за благотворителност за деца. Беър наскоро стана най-младият Главен скаут на Английската асоциация на скаутите, което го прави главен скаут на 28 милиона скаути по целия свят. Живее със съпругата си Шара и тримата им сина – Джеси, Мармадюк и Хъкълбери, в холандска лодка в Лондон и на малък отдалечен остров на брега на Уелс.

Excerpts

ВЪВЕДЕНИЕ

 

Преди повече от век един генерал-лейтенант от Британската армия на име Робърт Бейдън-Пауъл организирал едноседмичен лагер за двадесет момчета на остров Браунси в южната част на Англия. Нарекъл подопечните си „скаути”, на името на военните скаути, които, по негови думи, били „избрани заради (техния) ум и кураж да излязат пред войската по време на война и да открият къде са враговете”. Бил усъвършенствал уменията, на които учил своите скаути, по време на блестящата си военна кариера – способности като наблюдателност, оцеляване в гората, спасяване на живот и построяване на подслон.
     Бейдън-Пауъл надали си е представял колко много ще се разрасне неговото скаутско движение. А може и да е. Но важните за него тогава „ум и кураж” така и не излизат от мода и в действителност те са това, за което става дума в тази книга.  Наистина, умът и куражът са в основата на скаутството.
     През стоте години, откакто Бейдън-Пауъл започва скаутското движение, се променят много неща. Градовете се разрастват, технологиите се развиват. Но светът на природата остава извън времето. Звездите, които сме използвали за ориентиране, са все още на същото място; слънцето изгрява все от изток и залязва на запад, животните продължават да оставят същите следи, а огънят гори все така ярко. Наш дълг като скаути е да се грижим за този природен свят и за всяко живо същество в него, да разбираме дивото, да го обуздаваме и да имаме куража да следваме дадения ни от Господ приключенски дух, където и да ни води той.
     И в други книги съм писал за изкуството на оцеляването и за живота сред дивата природа с препратки към експедиции и приключения, в които съм имал щастието да участвам. Но рядко съм разказвал за уменията, които съм усвоил по време на моите мисии в Британските специални части (САС). Голяма част от информацията, която тази книга съдържа, съм събрал през този период и продължавам да използвам и до днес. Причината за това е проста. Съществува много силна връзка между дисциплините, жизненоважни в света на Специалните части, и тези, използвани в света на скаутите. Това, което съм се опитал да постигна в този наръчник, е да акцентирам върху тези връзки и да адаптирам практиките, които правят един войник от САС добър, към уменията, необходими, за да стане човек елитен скаут водач.
     Мотото на скаутите е „Бъди готов!” и то може да се отнесе към всичко в човешкия живот. Да бъдеш подготвен и обучен да оцеляваш, да действаш в екип, да си способен да разбираш дивата природа и да живееш в нея, и в крайна сметка, да си подготвен както за живота, така и за това, което идва след него. Чрез вярата си намираме покой, но същата тази вяра може да ни даде и дързостта да достигнем по-далеч, отколкото би ни било просто удобно. Всичко, което си струва в този живот, идва след като прекрачим извън зоната си на комфорт: смелостта да рискуваш всичко, да следваш мечтите си независимо от цената, да обичаш въпреки болката, да се надяваш въпреки съмненията и да живееш смело въпреки страха. Едно от най-важните неща, които съм научил през живота си, е, че заедно сме по-силни. Смисълът на скаутството и живота сред природата е да се смееш, да се стремиш, да мечтаеш и да изследваш заедно с тези, които обичаш.
     Така че излезте навън, хора! Животът е приключение, което се изживява най-добре дръзко.
     Бог да ви благослови! И просто го направете!

 

Почетен лейтенант
командир Беър Грилс,
Главен скаут на Великобритания
 

 

 

 

 

 

News and recensions

Светът според Беър Грилс
Най-популярният авантюрист в света споделя защо една пица е много по-удовлетворяващо хапване от сурови кози тестиси.
Related Products
Mud, Sweat and Tears
  Беър Грилс винаги се стреми да изживее приключенията до краен предел.      Още като момче се н...
Price: 20,00лв.
A Survival Guide For Life
Животът сред природата ни дава освен чудесни преживявания и безценни уроци. Екстремните ситуации ни карат да...
Price: 17,00лв.
Outdoor: Skills and Tips
Ако се стремите към пълноценно общуване с природата, ще трябва да се подготвите физически и психически. А как...
Price: 25,00лв.
Extreme Food
Жива тарантула, сурови тестиси от коза, слонски изпражнения – това не са съставки за вечеря от ада, а само час...
Price: 20,00лв.
Издателство Вакон © 2019 - Made by iSenseLabs