Езици Български English
Категории
Кошницата е празна!
Приложи

Част от прайда

Автор: Кевин Ричардсън
Код на продукта:53
Наличност:В наличност
Превод: © Жанет Георгиева
Корица: Мека
Размери: 14x21
Националност: Американска
Брой страници: 232
Издадена на: 2013
ISBN: 9789549535525
Редактор: Елена Радинска
Цена: 16,00лв.
Кол-во:

Резюме

Част от прайда

В „Част от прайда“ Кевин Ричардсън разказва как от момче, което се е грижело за толкова много птици и животни, че са го наричали Птичаря от Ориндж Гроув, е навлязъл в бурните си юношески години, а накрая се е превърнал в мъж, който умее да прекрачи границата, разделяща хората от хищниците. Като самоук възпитател на животни Ричардсън нарушава всички правила за безопасност, когато работи с хищниците. Пренебрегвайки всеобщото схващане, че духът на едно животно може да бъде пречупен най-добре със сопи и вериги, Кевин използва любов, разбиране и доверие и така изгражда лични взаимоотношения с всяко животно. Благодарение на уникалния му метод за опознаване на отделните характери на животните – какво ги разярява и какво ги прави щастливи, кое ги разстройва и кое ги дразни, хищниците възприемат Ричардсън като част от своето семейство. 

Авторът поставя на преден план историите на животните, като запознава читателите с Наполеон и Тау – двата мъжки лъва, които нарича свои братя, с невероятната Мег – лъвицата, която Ричардсън научава да плува, със свирепия Цаво, който жестоко го напада, и с малката хиена Омир, която не успява да доживее първия си рожден ден. Ричардсън описва работата си по игралния филм „Белият лъв“ и разказва за съвременното отглеждане на лъвове с цел лов в ЮАР. Със съдействието на романиста Тони Парк, вниква в съзнанието на големите котки и техния свят, за да представи на читателя един различен поглед към най-опасните хищници на Африка.

Отзиви (1)

Автор

Кевин Ричардсън заедно с един приятелите си лъвове

Кевин Ричърдсън е роден в Йоханесбург, ЮАР. Едва 16-годишен се среща със Стан Шмид и започва кариерата си на самоук зоолог. В колежа започва да следва зоология, но се отказва, след като две години следва морска биология. Записва психология и анатомия и започва работа като физиолог в сферата на психотерапията. На 23-годишна възраст има възможност да работи с шестмесечни лъвчета Тау и Наполеон в парка за лъвове в покрайнините на Йоханесбург. Специализира в отглеждането на лъвове, но се занимава и с хиени и леопарди.

Ричърдсън изгражда връзка с лъвовете, като ги опознава и спечелва признание, докато живее сред тях. Той развенчава всеки мит за правилата за безопасност и трениране, познати на човека. Пренебрегва общите неправилни схващания, че подчиняването на духа на животното се извършва най-добре с пръчка и вериги, а вместо това използва любовта, разбирателството и доверието, за да изгради една силна лична връзка с тях. Уникалните му методи да опознава индивидуалните характери на лъвовете, какво ги ядосва, радва, натъжава или дразни, точно както майка разбира собственото си дете, му помагат да бъде приет от тях като един от техния вид.

Заедно с екипа си работи с животни за филмовата индустрия и заснема документални филми, за да  си осигури доходи, необходими за поддържането на парка. Продуцент е на на игралния филм „Белият лъв: Животът е пътешествие“, в който главните роли се изпълняват от истински лъвове.

Благодарение на необикновените си връзки с животните, той си изгражда име в игралната филмова индустрия като един от водещите възпитатели и съветници, работещи с животни. Радва се на голямо медийно внимание, като участва в програми по телевизии като Sky News , CNN, ABC News, NBC , CBS, в интервюта за много мести и национални новинарски емисии, вестници и списания.

Ричардсън е женен за съпругата си Манди, с която имат 2 деца. Синът им Тайлър е роден през 2009 г., а дъщеря им Джесика - през 2013 г. Всички заедно живеят в дома им в ЮАР.

Подобни Заглавия
Речни чудовища
  Допълнена и обновена с последните приключения на Джереми, с фотографии и илюстрации. Дълго повече от т...
Цена: 17,00лв.
"Любовта ми Африка"
„Протегнах ръка, докоснах страните й и усетих хладните бивни, докато я галех под брадичката за поздрав. Очите...
Цена: 16,00лв.
"Да прекосиш Африка"
Соня и Александър Пусен прекосиха пеша Африка: от нос Добра Надежда до Тивериадското езеро. Три години ходене...
Цена: 16,00лв.
"Да прекосиш Африка 2"
От Килиманджаро до Тивериадското езеро - 14 000 километра по стъпките на първите хора. В първия том Соня и Алек...
Цена: 16,00лв.
Издателство Вакон © 2021 - Изработен от iSenseLabs