Езици Български English
Категории
Кошницата е празна!
Приложи
Специално предложение:
+
Цена на пакета: 25,00лв.
Спестявате 7,00лв.!

Купи пакет
+
Цена на пакета: 26,00лв.
Спестявате 4,00лв.!

Купи пакет

Уроците на пингвина

Автор: Том Мичел
Код на продукта:K-5
Наличност:Не е налично
Превод: Цветелина Лакова
Издадена на: 2018
Размери: 145x210
Корица: Мека
Националност: Американска
Редактор: Елена Можолич
Цена: 0,00лв.

Резюме

Уроците на пингвина

По време на почивка в Уругвай Том Мичел спасява пингвин от нефтен разлив, след което птицата отказва да се отдели от него. Том няма друг избор, освен да преведе новия си приятел незаконно през границата и митницата в Аржентина, където преподава в пансион.

Хуан Салвадор, както Том нарича пингвина, скоро става талисман на училищния отбор по ръгби, домакин на партитата, организирани от Том, и най-забележителният треньор по плуване в историята. Храбрият пингвин променя живота на всички, с които се среща, и най-вече на един ученик, измъчван от носталгия. Колкото до Том, той открива истински приятел, за какъвто не е мечтал…

Отзиви (4)

Автор

Том Мичел е роден и израснал в провинциален район в Южна Англия, където открива любовта си към животните, птиците и растенията. След като прекарва няколко години в Аржентина, той се връща у дома и се заселва в Корнуол, където помага в семейния бизнес, обработва малко парче – както се изразява самият той – „хубава корнуолска земя“, и пее в местен хор.

Том Мичел е любител художник и в свободното си време рисува представителите на дивата природа около дома си, отдавайки предпочитанията си на хищните птици.

Том твърдо вярва, че хората могат да живеят устойчиво. Той е женен, има четири пораснали деца и три внучета.

Издателство Вакон © 2018 - Изработен от iSenseLabs