Езици Български English
Категории
Кошницата е празна!
Приложи
Специално предложение:
+
Цена на пакета: 25,00лв.
Спестявате 7,00лв.!

Купи пакет
+
Цена на пакета: 26,00лв.
Спестявате 4,00лв.!

Купи пакет
+
Explorer 1/2015
Explorer 1/2015
4,95лв.
Цена на пакета: 20,95лв.
Спестявате 4,00лв.!

Купи пакет

"Стълбовете на Херкулес"

Автор: Пол Теру
Код на продукта:6
Наличност:Не е налично
ISBN: 9789549184372
Брой страници: 329
Корица: Мека
Националност: Американска
Цена: 12,00лв.

Резюме

"Стълбовете на Херкулес"

На портата на Средиземно море стоят двата Стълба на Херкулес. Започвайки своето пътуване от Гибралтар, Пол Теру изминава дълъг път - през полуразрушения и презастроен Коста дел Сол, Корсика и Сицилия, та чак до екзотичното Мароко.
Теру се среща и преживява местните особености - любовта към коридата, посещава антични селища и вижда чудесата на Делфи. Пътува с разнебитени таксита, пушещи автобуси, с велосипеди и луксозни круиз-лайнери. Среща сдържаната учтивост на Словения и Хърватия, успели да оцелеят в една брутална война, получава малко грубовато посрещане в Израел и ценен урок на австралийски жаргон от търговец на сирийски пазар.
Градската суматоха и спокойствието на древни селца, различни сезони и приветливо гостоприемство характеризират дългата и трудна обиколка на Пол Теру.
Това е история, описана в неподражаемия и оригинален стил на автора, с майсторски поднесена есенция от живота на хората по Средиземноморието.

Отзиви (0)

Автор

пол Теру - Стълбовете на ХеркулесПол Теру е американски пътешественик и писател. И макар и да е най-известен с това, Теру също е публикувал множество художествени творби, някои от които са превърнати в големи филмови продукции. През 1981 получава наградата James Tait Black Memorial за романа си "Брегът на комарите" (The Mosquito Coast).

Подобни Заглавия
Стълбовете на Херкулес ч. 2
Във втората част от своята Голяма обиколка на Средиземноморието Пол Теру се среща с един много по-бурен и раз...
Цена: 12,00лв.
Издателство Вакон © 2019 - Изработен от iSenseLabs