Езици Български English
Категории
Кошницата е празна!
Приложи

Сред руснаците

Автор: Колин Таброн
Код на продукта:209
Наличност:Не е налично
Превод: © Маргарит Дамянов
Главен редактор: Елена Можолич
Цена: 0,00лв.

Резюме

Сред руснаците

Изящно поетичен пътепис за самотно пътуване с кола от Санкт Петербург и прибалтийските държави до Грузия и Армения на юг, „Сред руснаците“ представлява свеж поглед върху бурните последни години на Съветския съюз. С дълбоко разбиране на историята на Русия, неприкрит възторг от нейните архитектура и иконография и неизчерпаем интерес към хората и културата й Колин Таброн е перфектният гид в една удивителна страна, която повечето от нас никога няма да опознаят от първа ръка. Тук можем да вървим по селските пътища в Западна Русия, да си почиваме в селцата и да изследваме някои от най-пленителните градове на световната карта. Красиво написана и безкрайно проникновена, „Сред руснаците“ е ярка, завладяваща пътеписна проза, която ще се хареса както на читателите с интерес към историята и текущите събития, така и на всеки, пленен от формата и текстурата на една от най-загадъчните култури в света.

Отзиви (4)

Автор

Колин Таброн е романист и всепризнат майстор на класическия пътепис. Носител е на множество литературни отличия, включително „Хоторндън“ и наградата за пътепис „Томас Кук“. Преди да стане писател, работи в издателския бранш и режисира независими документални филми в Турция, Япония и Мароко.

Първите му книги са посветени на Близкия изток – Дамаск, Ливан и Йерусалим. „Сред руснаците“ вдъхновява следващите му пътеписи за Русия и Азия – „Зад стената“, „Изгубеното сърце на Азия“, „В Сибир“ и „Сенки по Пътя на коприната“.

През 2008 г. списание „Тайм“ го обявява за един от „50-те най-велики британски писатели след 1945 г.“, а от 2010 г. е президент на Кралското литературно дружество.

Подобни Заглавия
"В Сибир"
През 80-те Колин Таброн пише бестселър за пътуванията си из Съветския съюз. В края на 90те, след падането н...
Цена: 16,00лв.
Цена за Е-книга: 9,00лв.
Към една планина в Тибет
В новата си книга Колин Таброн пътува до Тибет и поема по пътя на поклонниците към Кайлаш – най-свещената пла...
Цена: 16,00лв.
Огледалото на Дамаск
Колин Таброн ни повежда из дебрите на Дамаск, какъвто малцина са го виждали. В това възхитително пътешествие&n...
Цена: 17,00лв.
Йерусалим
Преминете зад стените на един загадъчен град между небето и земята. Според древните предания в сърцето на Й...
Цена: 18,00лв.
Издателство Вакон © 2017 - Изработен от iSenseLabs