Езици Български English
Категории
Кошницата е празна!
Приложи

Снежното дете

Автор: Никола Вание
Код на продукта:210
Наличност:Не е налично
Главен редактор: Елена Можолич
Цена: 0,00лв.

Резюме

Снежното дете

Да напуснеш уюта на дома, за да изпиташ завладяващата красота на необятния канадски пейзаж; да си построиш колиба на езерен бряг, в която да прекараш есента; да наблюдаваш дивата природа; да ловуваш. И накрая, когато езерата и реките замръзнат, да се носиш по ледовете с кучешки впряг в продължение на два дълги месеца. Докато не се озовеш на две хиляди километра от цивилизацията...

Това е приключение, за което Никола Вание и съпругата му Даян мечтаят отдавна. Един ден съпрузите решават да превърнат мечтите си в реалност и се отправят към девствените земи на Далечния север. Те вземат със себе си своята двегодишната дъщеричка Монтен, за да й подарят едно изключително и грандиозно начало на житейския й път.

Един мъж, една жена, едно дете и едно куче – едно „обикновено“ семейство, което предприема необикновено пътешествие. Така започва историята на Снежното дете.

Отзиви (0)

Автор

Никола Вание е роден на 5 май 1962 г. в Дакар, Сенегал. Той е френски авантюрист, автор на над 50 книги и режисьор, известен с филмите „Бел и Себастиан“ (2013 г.), „Вълк“ (2009 г.) и „Последният трапер“ (2004 г.). Никола започва да кръстосва Далечния север, когато е на 18 години, и прекарва по-голямата част от последните 35 години в пътувания из Канада, Аляска, Норвегия и Сибир. Прекосява разстоянието между Скагуей в Аляска и Квебек в Канада с кучешки пряг и прекарва четири години в Сибир, където изминава над 20 000 мили в експедиции с кучешки впрягове. През 2015 г. прекосява Монголия, Китай и Сибир и участва в надбягването с впрегнати кучета „Юкон Куест“, в което завършва на девето място. 

Подобни Заглавия
"В Сибир"
През 80-те Колин Таброн пише бестселър за пътуванията си из Съветския съюз. В края на 90те, след падането н...
Цена: 16,00лв.
Студ
Приключения по ледения ръб на опасността, които ще накарат студа да запълзи по вените ви В продължение на 50 ...
Цена: 17,00лв.
Зовът на далечния Север
Суровата и необятната Канада, прорязана от кануто на един самотен пътешественик Ким Хафез поема по водните...
Цена: 17,00лв.
Издателство Вакон © 2017 - Изработен от iSenseLabs