Езици Български English
Категории
Кошницата е празна!
Приложи
Специално предложение:
+
+
Explorer 1/2018
Explorer 1/2018
4,95лв.
Цена на пакета: 30,95лв.
Спестявате 8,00лв.!

Купи пакет
+
Explorer 1/2018
Explorer 1/2018
4,95лв.
Цена на пакета: 18,95лв.
Спестявате 4,00лв.!

Купи пакет

Омагьосаните острови

Автор: Симеон Идакиев
Код на продукта:235
Наличност:В наличност
Цветно приложение: 16
ISBN: 978-619-7300-46-8
Издадена на: 04.10.2018
Размери: 145x210
Брой страници: 256
Корица: мека
Националност: Българска
Дизайн корица: © Добродана Попова
Редактор: Елена Можолич
Коректор: Мариана Пиронкова
Цена: 18,00лв.
Кол-во:

Резюме

Омагьосаните острови

 

От ледената красота на Кинг Джордж в Антарктида до окъпания в слънце Корфу, от тайнствените Азори до екзотиката на Папуа Нова Гвинея и Галапагос, тази книга събира 29 вълнуващи истории, в които магията на островите по света оживява.

Воден от стремежа си към непознатото, известният пътешественик Симеон Идакиев става част от пулсиращия островен живот, който се разкрива пред него в пълна хармония от цветове, вкусове и емоции. Всяко кътче поразява с красотата и богатата си история, с културата и традициите си. Впечатленията на автора са изкусно преплетени с любопитни факти от миналото и настоящето на всеки остров и показват различните му лица през вековете.

Тези страници са пропити с духа на приключението, с нестихващия копнеж по хоризонта и с порива към откривателство. Незабравимите преживявания, оживели под ерудираното перо на Идакиев, ни разкриват един свят, изпълнен със смайващи красоти и безценни чудеса, и превръщат и нас в приключенци, жадни за простора и свободата на „омагьосаните острови“.

Отзиви (0)

Автор

Симеон Идакиев (р. 1941 г.) е български пътешественик, журналист, леководолаз и ветроходец. Автор на над десет книги за пътешествия и създател на над 400 филма, заснети в 120 страни на петте континента. Дългогодишен продуцент и водещ на популярното телевизионно предаване „Атлас“. През 2014 г. е приет за член на Кралското географско дружество на Великобритания.

Откъси

„Винаги съм обичал да посещавам острови. Сигурно защото очаквам да открия там нещо загадъчно – нещо, което не съществува другаде. Усещането е ирационално, но понякога се оказва именно така. Късчета земя, заобиколени от вода; отделени от останалата суша, те сякаш са на друга планета. Как живеят хората там, тези островитяни? Различни ли са от нас и доколко? Природата там по-щедра ли е? Все въпроси, на които можеш да получиш отговор единствено когато се озовеш там…“

Издателство Вакон © 2019 - Изработен от iSenseLabs