Езици Български English
Категории
Кошницата е празна!
Приложи

Първият човек:

Животът на Нийл Армстронг

Автор: Джеймс Хенсън
Код на продукта:119
Наличност:В наличност
Превод: © Майя Пашова
ISBN: 978-619-7300-07-9
Брой страници: 512
Корица: Мека
Националност: Американска
Главен редактор: Елена Можолич
Редактор: Ивелина Минчева
Цена: 18,00лв.
Кол-во:

Резюме

Първият човек:

Единствената официална биография на Нийл Армстронг – астронавта, чиято „малка крачка“ промени човешката история.

Когато през 1969 г. „Аполо 11“ каца на Луната, първият човек, стъпил на повърхността й, се превръща в легенда. Нийл Армстронг е издигнат на пиедестал заради монументалното си постижение, но природната му скромност го подтиква да страни от медийния шум, с което си спечелва славата на отшелник. Замръзналият във времето образ на лунен покорител се запечатва в световното съзнание и мъжът в скафандъра остава напълно непознат.

Благодарение на ексклузивния си достъп до частни документи и семейни архиви историкът Джеймс Хенсън въвежда читателя в съкровения свят на обичания от милиони космически пътешественик. Авторът се позовава на интервюта с над 120 души, включително 55 часа на откровения от самия Армстронг, и съумява да направи безпрецедентен анализ както на астронавта, така и на човека зад легендарното име.

В приковаващ вниманието разказ за безбрежни простори, високи технологии и несъкрушима воля Хенсън описва една изключителна епоха от историята на астронавтиката и задълбочено проследява пилотската кариера на Армстронг, за когото летенето винаги е било начин на живот – от 78-те му бойни мисии като военноморски авиатор в небето над Северна Корея, през първите му полети отвъд атмосферата с ракетоплан Х-15, до осъществяването на първото скачване на апарати в Космоса.

С дързък щрих „Първият човек“ рисува портрета на един велик, но смирен герой, който показва на човечеството, че звездите са на една мечта разстояние.

Отзиви (6)

Автор

Д-р Джеймс Хансън е професор по история в Обърнския Университет. Бивш историк към НАСА, Хансън издава десет заглавия относно историята на космонавтиката. Експерт по научна и технологична история, Хансън списва статии по най-разнообразни теми, вариращи от ранните години на авиацията, първите реактори за ядрен синтез, мисии до Луната до проблемите на околната среда и голф игрищата.

Заглавието му „Първият човек: животът на Нийл Армстронг” е първата и единствената официална биография на Нийл Армстронг. В продължение на три седмици заглавието се задържа в листата с бестселъри на „Ню Йорк Таймс” и обира значими литературни награди като Награда за литература по астронавтика на Американското дружество по астронавтика; Отличието на Американския институт за аеронавтика и астронавтика и Награда за видна академична литература на списание „Чойс” през 2006 г. Книгата се публикува в двутомно издание в Япония, а преводите ѝ се появяват на книжните пазари и в Китай, Турция и Хърватия.

Понастоящем живее в Обърн, Алабама. 

Откъси

Д-р Джеймс Хансън е професор по история в Обърнския Университет. Бивш историк към НАСА, Хансън издава десет заглавия относно историята на космонавтиката. Експерт по научна и технологична история, Хансън списва статии по най-разнообразни теми, вариращи от ранните години на авиацията, първите реактори за ядрен синтез, мисии до Луната до проблемите на околната среда и голф игрищата. Понастоящем живее в Обърн, Алабама.

Заглавието му „Първият човек: животът на Нийл Армстронг” е първата и единствената официална биография на Нийл Армстронг. В продължение на три седмици заглавието се задържа в листата с бестселъри на „Ню Йорк Таймс” и обира значими литературни награди като Награда за литература по астронавтика на Американското дружество по астронавтика; Отличието на Американския институт за аеронавтика и астронавтика и Награда за видна академична литература на списание „Чойс” през 2006 г. Книгата се публикува в двутомно издание в Япония, а преводите ѝ се появяват на книжните пазари и в Китай, Турция и Хърватия.

 

Специално предложение:
+
Explorer 4/2016
Explorer 4/2016
4,95лв.
Цена на пакета: 18,95лв.
Спестявате 4,00лв.!

Купи пакет
+
+
Explorer 4/2016
Explorer 4/2016
4,95лв.
Цена на пакета: 26,95лв.
Спестявате 12,00лв.!

Купи пакет
Подобни Заглавия
Покорителят на небесата
Неделя, 14.10.2012 г. Феликс Баумгартнер лети на височина 39 045 метра със стратосферен балон. В един миг скача о...
Цена: 16,00лв.
Цена за Е-книга: 9,00лв.
Издателство Вакон © 2017 - Изработен от iSenseLabs