Езици Български English
Категории
Кошницата е празна!
Приложи
Африкански бележник

Африкански бележник

Автор: Валери Петров
Код на продукта:130
Наличност:В наличност
ISBN: 978-619-7300-10-9
Корица: Мека
Главен редактор: Цветелина Лакова
Редактор: Атанас Наковски
Цена: 16,00лв.
Кол-во:

Резюме

Африкански бележник

Драги читателю, каним те на книжно пътешествие като никое друго! Твой гид ще бъде един от най-обичаните български творци, който вече поколения наред окриля въображението на малки и големи със своите приказки, поеми, стихотворения, пиеси и киносценарии. Малцина обаче знаят, че освен всичко останало Валери Петров е и ненадминат майстор на класическия пътепис. През далечната 1958 г. той написва „Книга за Китай“ след шестмесечна експедиция в страната, а през 1965 г. завършва книгата, която нетърпеливо разлистваш в ръцете си. За да съхраним нейната автентичност, публикуваме текста на второто издание на „Африкански бележник“ без редакторска намеса.

Сега затегни здраво предпазния колан, защото само с няколко размаха на перото си творецът на светове ще те пренесе в многоликия Черен континент. Думите сякаш са пъстри боички, с които писателят шари по страниците, очертавайки контурите на пирамидите в Гиза или пък разпръсквайки цветните петна на подводния калейдоскоп в Червено море. С всяка страница мъглявата и неясна „тера инкогнита“ постепенно се изпълва с образи, аромати, звуци, вкусове... И част от душата на самия Валери Петров. 

Отзиви (0)

Автор

Валери ПетровВалери Петров (1920-2014) е класик на съвременната българска литература. През 1944 г. завършва медицина в СУ „Св. Климент Охридски“ и за кратко практикува във Военна болница и в Рилския манастир. През есента на същата година започва работа в Радио София и впоследствие се включва във втората фаза на войната срещу нацистка Германия като военен кореспондент за в. „Фронтовак“. След края на войната участва в основаването на в. „Стършел“, където е заместник главен редактор. През годините е бил редактор в Студия за игрални филми „Бояна“, редактор на издателство „Български писател“, аташе по печата и културата в българската легация в Рим и народен представител в Седмото Велико народно събрание. Превежда произведения на световно значими писатели като Шекспир, Гьоте, Джани Родари и Ръдиард Киплинг. Носител е на множество отличия за постижения в областта на литературата, театъра и киното, включително литературната награда на Министерството на просветата за 1987 г., наградата „Христо Г. Данов“ за цялостен творчески принос (2006 г.) и на държавната награда „Св. Паисий Хилендарски“ за цялостен принос към духовността на българското общество (2007 г.). През 2013 г. е удостоен с Наградата за европейски гражданин на Европейския парламент.

Специално предложение:
+
Explorer 3/2016
Explorer 3/2016
4,95лв.
Цена на пакета: 16,95лв.
Спестявате 4,00лв.!

Купи пакет
+
+
Explorer 4/2016
Explorer 4/2016
4,95лв.
Цена на пакета: 30,95лв.
Спестявате 6,00лв.!

Купи пакет
+
+
Explorer 4/2016
Explorer 4/2016
4,95лв.
Цена на пакета: 28,95лв.
Спестявате 6,00лв.!

Купи пакет
Подобни Заглавия
"Любовта ми Африка"
„Протегнах ръка, докоснах страните й и усетих хладните бивни, докато я галех под брадичката за поздрав. Очите...
Цена: 16,00лв.
"Да прекосиш Африка"
Соня и Александър Пусен прекосиха пеша Африка: от нос Добра Надежда до Тивериадското езеро. Три години ходене...
Цена: 16,00лв.
Лъвицата Елза
И до днес необятните савани на Кения пазят спомена за една изключителна лъвица, доказала, че големите котки н...
Цена: 15,00лв.
Книга за Китай
Надали съществува друга земя, която да е вълнувала въображението на пътешественици и летописци по-натрапчивo...
Цена: 18,00лв.
Издателство Вакон © 2017 - Изработен от iSenseLabs